17458140_1833205366705460_5411711949696229877_n

Igor Dodon anunță că va semna demisia actualilor miniștri, dar nu va accepta noile candidaturi înaintate de PD

Igor Dodon anunță că va semna demisia actualilor miniștri, însă nu va accepta noile candidaturi propuse de PD pentru funcțiile care s-au eliberat. Despre aceasta șeful statului a scris pe pagina sa de Facebook.

Citiți și: Șapte membri ai Guvernului Filip, demiși! Leancă, Gaburici și Tănase vor prelua trei portofolii. Cine sunt ceilalți candidați ai PD propuși în funcții – (VIDEO)

„Democrații au încercat să facă o surpriză de proporții înainte de sărbători, dar nu cred că cetățenii vor aprecia această surpriză ca fiind pozitivă și plăcută. Am văzut în lista candidaturilor mai multe nume cunoscute, de tristă faimă, care s-au compromis politic. Unii dintre aceștia au demonstrat și inconsecvență, și lipsă de profesionalism, și oportunism regretabil. Locul unora dintre ei e la răcoare, nu în fotolii de vicepremier”, menționează președintele.

În opinia sa, majoritatea parlamentară comite o eroare serioasă prin această reformă de cadre. „Este evident că Guvernul devine mai politizat acum. Totul e cusut cu ață albă, algoritmul e vizibil. Iar revolta cetățenilor va spori. Am încredere că cetățenii înțeleg subtilitățile acestei mișcări politice și îi vor da o apreciere negativă pe potrivă, atât acum, cât mai ales la următoarele alegeri parlamentare”, mai scrie Igor Dodon.

Amintim că, la 17 octombrie curent, Curtea Constituțională a concluzionat că președintele țării nu are drept de veto la numirea în funcție a unui ministru propus de Guvern. Remanierile în acest sens se fac de Executiv, iar dacă șeful statului refuză o candidatură înaintată repetat acest lucru reprezintă o încălcare a Constituției, ceea ce ar putea duce la suspendarea sa din funcție. Un precedent în acest sens există deja. Astfel a fost numit în funcție actualul ministru al Apărării, Eugen Sturza, decretul fiind semnat de speakerul Andrian Candu.

Foto: presedinte.md

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Vlad at |

  Sa ma cac eu in capul lui Dodon, ca oricum el ramine a fi un condom pro-rus.

  Reply
 2. mihail at |

  I-a mai sufla in cur lui Plaha deam! ))

  Reply
 3. Anonymous at |

  O face pe marele înțelept.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green