26168755_2242600009099325_3959930149517536882_n

Igor Dodon comentează suspendarea sa din funcție: „Curtea Constituțională a devenit ostatica propriilor decizii neinspirate”

„Curtea Constituțională a devenit ostatica propriilor decizii neinspirate, a precedentelor pe care le-a creat. Este evident pentru toată lumea că membrii CC au acceptat să „joace” așa cum le dictează guvernarea democrată”, a comentat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook după ce magistrații Înaltei Curți l-au suspendat din nou din funcție. 

Potrivit șefului statului, acum CC este nevoită să ia în continuare „decizii controversate, la limita legii și dincolo de limita bunului simț”. Acesta mai spune că se aștepta ca CC să repete „trucul politic” din 17 octombrie, când a fost suspendat, pentru a fi învestit în funcție ministrul apărării Eugen Sturza.

Președintele susține că au fost încălcate grav procedurile legale: „În mod normal, la CC trebuia să se adreseze Guvernul prin hotărâre de Guvern, sau Parlamentul prin hotărârea Parlamentului. Dar s-au adresat prin sesizarea a doar câțiva deputați. Deci guvernarea a ales calea simplistă și abruptă, o cale înjositoare chiar și pentru miniștrii propuși”.

„Acești miniștri intră în Guvern pe ușa din spate, fiind lipsiți de legitimitatea și credibilitatea cuvenite. Prin decizia de azi, CC a trecut definitiv în zona gri a democrației și a statului de dept. Curtea și-a reconfirmat imaginea de instrument politic docil, nu de organ constituțional. Este o cădere dezonorantă și regretabilă pentru un stat care se vrea democrat”, scrie Igor Dodon.

Cât privește poziția sa, șeful statului anunță că nu va ceda, decât să explice apoi ani de zile de ce a numit în funcție o garnitură de miniștri „compromiși”. „Iar partea bună în toată această chestiune este că guvernarea se compromite din nou în ochii cetățenilor. Ceea ce o va dezavantaja mult în acest an electoral”, a conchis Dodon.

Foto: Igor Dodon via Facebook

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Eugen at |

  CC lucreaza ca niciodata bine/

  Reply
 2. Gurău at |

  Dodon ești prost? Dar cum rămâne cu jurământul cu mâna pe Constituție?

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green