15822529_1714533581905973_8757675264258555431_n

Igor Dodon „repară încălcarea legii”, comisă de Nicolae Timofti! Președintele I-A RETRAS cetățenia moldovenească lui Traian Băsescu

Președintele Igor Dodon a semnat astăzi decretul privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova a lui Traian Băsescu. Anunțul a fost făcut de către șeful statului prin intermediul paginii sale de Facebook. 

Astăzi a avut loc ședinta Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, în cadrul căreia au fost examinate detaliat condițiiile legale de acordare a cetățeniei moldovenești fostului președinte al României.

„Anterior, în calitate de deputat al Parlamentului Republicii Moldova, am spus că cetăţenia i-a fost acordată dlui Băsescu în mod ilegal. Traian Băsescu a îndemnat în repetate rânduri la lichidarea statalitatii Republicii Moldova prin anexare la România. Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcţiei de preşedinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldoveneasca şi existenţa poporului moldovenesc”, scrie Igor Dodon.

Potrivit președintelui, toate cele menționate vin în gravă contradicție cu prevederile Constituției Republicii Moldova. Mai mult decât atât, susține șeful statului, în cadrul procedurii de acordare a cetăţeniei lui Traian Băsescu au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor instituţii, inclusiv faptul existenței urmăririi penale.

„Prin retragerea cetăţeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu, voi repara încălcarea legii, comisă de fostul preşedinte. Respectul față de Republica Moldova, față de poporul nostru, față de istoria noastră de secole, față de suveranitatea și independența noastră va fi în continuare o preocupare de bază pe parcursul mandatului oferit de popor. Și oricine atentează la aceste valori și realități va avea de suportat consecințele care se impun conform legii”, a mai adăugat Dodon.

Precizăm că deocamdată fostul lider de la Cotroceni nu a comentat decizia președintelui Republicii Moldova. Anterior, Băsescu a declarat că-l va ataca în judecată pe Dodon dacă acesta își va onora promisiunea de a-l lipsi de cetățenie.

Foto: Igor Dodon via Facebook

Irina Postolachi

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green