1

Igor Dodon și Zinaida Greceanîi au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt

Astăzi, președintele Igor Dodon, împreună cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova, consilieri prezidențiali, deputați, membri ai guvernului și reprezentanți ai societății civile, au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt cu prilejul comemorării a 515 ani de la trecerea în eternitate a marelui Domnitor.

Ștefan cel Mare și Sfînt a fost Domnitor al Moldovei între anii 1457 și 1504 și una dintre cele mai remarcabile personalități din istoria statului moldovenesc. A fost un diplomat și conducător militar de excepție, și-a iubit țara și a luptat aprig pentru statalitatea ei. De asemenea, a fost un mare apărător și promotor al culturii și religiei noastre creștin-ortodoxe.

Președintele a remarcat că marele Domnitor este un bun exemplu pentru dumnealui dar și pentru marea majoritate a moldovenilor.

Totodată, șeful statului a ținut să amintească că, în acest an, marcăm 660 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc, iar anul 2018, prin Decret al Președintelui Republicii Moldova, a fost declarat Anul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei, în semn de înaltă recunoștință a rolului Marelui Domnitor în istoria statului moldovenesc.

Igor Dodon a subliniat că suntem datori să păstrăm cu sfinţenie patrimoniul lăsat nouă de Ştefan cel Mare și să-l transmitem viitoarelor generații. „Doar cinstind memoria marilor noştri strămoși, vom putea supraviețui ca stat! Moldova are un trecut glorios, dar are și un viitor demn!”, a declarat președintele țării.

Foto: presedinte.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green