bv

Igor Dodon va participa la ceremonia de învestire a președintelui Turciei, Recep Tayyıp Erdoğan

Președintele Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru în Turcia în vederea participării la ceremonia de învestire a Președintelui Turciei, Recep Tayyıp Erdoğan.

„Republica Moldova și Republica Turcia au relații bune și prietenoase. Se înregistrează o dinamică pozitivă atît în economie, cât și în proiectele umanitare”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Guvernul Turciei prin intermediul Agenției pentru Cooperare și Coordonare (TIKA), timp de 26 ani, acordă Republicii Moldova ajutor social, economic și cultural. Au fost realizate circa 50 de programe de investiții și peste 200 de programe în domeniul de studii. O atenție sporită este acordată ATO Găgăuzia.

Totodată, la solicitarea Președintelui Igor Dodon, Guvernul de la Ankara realizează proiectul de reconstrucție a clădirii Președinției Republicii Moldova.

Reamintim că, anterior, președintele Igor Dodon l-a învitat pe Președintele Erdoğan să efectueze prima sa vizita oficială în Moldova, în a doua jumătate a lunii august. În contextul acestei vizite se preconizează deschiderea solemnă a clădirii renovate a Președinției.

Foto: presedinte.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green