18486400_1914637738562222_2207528802263656583_n

Igor Dodon vrea elaborarea unei viziuni comune a statutului special pentru regiunea transnistreană, sprijinită de conducerea țării

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul Michael Scanlan, şeful Misiunii OSCE în Moldova, în cadrul căreia părțile au discutat mai multe subiecte ce țin de parcursul reglementării transnistrene la etapa actuală.

Șeful statului a relatat despre inițiativele proprii privind promovarea procesului de negocieri la nivelul conducerii țării și la nivelul partenerilor externi, cu scopul elaborării unei viziuni comune a statutului special pentru regiunea transnistreană, sprijinit de toată conducerea țării.

„Am discutat necesitatea unui dialog constructiv orientat spre rezultate întru finalizarea unui număr de înțelegeri agreate de noi pentru desfășurarea negocierilor în formatul 5+2 care urmează să se bazeze pe rezultate”, a declarat președintele .

În această ordine de idei, Igor Dodon și-a reiterat disponibilitatea de a depune toate eforturile în vederea sporirii capacităților structurilor de stat pentru a îmbunătăți viața oamenilor de rând de pe ambele maluri ale Nistrului, care se confruntă cu diferite probleme din cauza conflictului nesoluționat.

În final, președintele țării i-a mulțumit ambasadorului Michael Scanlan pentru susținerea fermă a țării noastre.

Foto: presedinte.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green