53139635_571937929948509_1409274904070586368_n

IGP a semnat un acord de cooperare în domeniul protecției datelor cu caracter personal

Inspectoratul General de Poliție (IGP) și Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) au semnat un acord de cooperare în domeniul protecției datelor cu caracter personal.

Obiectivele acordului fiind promovarea conceptelor de „viață privată” și „protecția datelor cu caracter personal”, cooperarea în vederea sporirii gradului de percepție de către Poliție a principiilor de protecție a datelor cu caracter personal și de conștiintizare a necesității implimentării acestora și nu în ultimul rând colaborarea între instituții privind  procesul de armonizare a legislației naționale, în vederea asigurarii unui nivel adecvat de protecție a acestor date.

„Poliția procesează foarte multe informații cu date personale, astfel  confidențialitatea acestora este o prioritate pentru noi”, a menționat șeful Inspectoratului General al Poiției, Alexandru Pînzari.

În acest context, părțile își propun să realizeze un schimb reciproc de experiență, de documente care nu cad sub incidența unor restricții, date statistice, rezultate ale cercetărilor științifice, broșuri, materiale analitice și conceptuale, acte normative.

De asemenea, se vor organiza întâlniri de lucru, se va conlucra la sensibilizarea domeniului privind protecția datelor cu caracter personal, precum și a consecințelor negative care pot apărea  odată cu nerespectarea regimului de confidențialitate și securitate  a prelucrării acestora. În acest context vor fi organizate în comun conferințe, ateliere de lucru și seminare în domeniul protecției datelor.

Menționăm că amble instituții vor lua toate măsurile necesare în vederea asigurarii confidențialității, în condițiile legii, a materialelor și nedivulgării informațiilor în care se va conține date cu character personal.

Foto: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green