IMG_2577

IGSU a convocat celula de criză pentru prevenirea riscurilor inundaţiilor în preajma râurilor Nistru şi Prut

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a convocat astăzi celula de criză pentru întreprinderea tuturor acţiunilor necesare de prevenire a riscurilor inundaţiilor în preajma râurilor Nistru şi Prut.

La şedinţa operativă au participat reprezentanţii IGSU, Forţelor Armate, Agenţiei Apele Moldovei, Agenţiei Proprietăţii Publice, Administraţiei de Stat a Drumurilor, Inspectoratului General al Poliţiei şi Inspectoratului General al Carabinierilor.

Şeful IGSU, Mihail Harabagiu, a trasat sarcinile de bază în vederea întreprinderii acţiunilor de prevenire a inundaţiilor, prin fortificarea digurilor de protecţie în zonele cu pericol de creştere a nivelului apei.

În acest context, în apropiere de localitatea Crocmaz a raionului Ştefan Vodă va fi instalată o tabără de câmp pentru gestionarea situației, efectuarea lucrărilor de fortificare a digurilor de protecţie, defrişarea zonelor pentru consolidarea barajelor, dar şi monitorizarea strictă a lucrărilor de prevenire a riscurilor, unde vor activa peste 200 de reprezentanţi ai forţelor armate, carabinieri şi salvatori dar şi muncitori ai agenţiilor implicate.

Pentru consolidarea digurilor de protecţie în teren vor acţiona 15 autobasculante, dar şi alte 13 unităţi de tehnică de tip excavatoare şi buldozere. Tehnica grea va fi antrenată pentru organizarea lucrărilor de fortificare a digurilor.

Situaţia va fi monitorizată pe toată lungimea râului Nistru în special în zona de agrement Vadu lui Vodă. Mai mult, IGSU va monitoriza situaţia şi pe râul Prut, în special în zonele joase.

Foto: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green