11

IGSU asigură siguranța cetățenilor în localitățile unde este instituit regimul de carantină

Măsurile de carantină instituite în localitatea Carahasani, orașul Ștefan Vodă și municipiul Soroca continuă.

În acest sens, pentru menținerea regimului specificat pe parcursul zilei de 6 aprilie au fost antrenate 121 de persoane cu 23 unități de tehnică, efectiv din cadrul IGSU, IGP, IGC dar și Forțele Armate. Acțiunile autorităților au fost îndreptate în menținerea măsurilor de carantină, acordarea permiselor pentru circulație  agenților economici care asigură localitățile cu produse alimentare, serviciilor bancare,  dar și celor farmaceutice.

Potrivit informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale  în raionul Ștefan Vodă activează  4 posturi fixe, iar în municipiul Soroca activează  5 posturi fixe și 2 filtre, care includ angajați din Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării.

Acțiunile organizate de salvatori, polițiști și soldați vin întru asigurarea securității și siguranței cetățenilor, dar și acordarea suportului necesar autorităților publice locale. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI sunt antrenați în continuare pentru prevenirea COVID  – 19.

IGSU desfășoară acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire contra Coronavirus de tip nou. Persoanele sunt îndemnate să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să informeze autoritățile în caz de suspecție cu COVID. În caz de situații de risc cetățenii pot apela Serviciul 112.

Pe parcursul zilei de ieri mesaje audio au fost difuzate în sectorul Rîșcani al municipiului Chișinău, în localitatea Sculeni, dar și municipiul Ungheni.Echipajele IGSU cu autospeciale de intervenție  patrulează localitățile pentru avertizarea oamenilor. Astfel de acțiuni vor urma pe parcursul următoarelor zile în mai multe raioane din țară, inclusiv și  în cele aflate în regim de carantină.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green