j

IGSU va demara lucrările de construcție a unei noi remize la Ungheni

Inspectoratul General pentru situații de Urgență va demara în scurt timp lucrările de construcție a unei noi remize de pompieri și salvatori din orașul Ungheni. Unitatea urmează a fi edificată din temelie.

Recent conducerea IGSU a întreprins o vizită la șantierul de construcție. Aici, a avut loc ședință de lucru cu antreprenorul responsabil și cu proiectantul viitoarei remize. În cadrul întrunirii au fost discutate mai multe aspecte tehnice, proiectul clădirii, dar și termenul de executare a lucrărilor planificate.

Noua unitate de salvatori și pompieri va avea mai multe încăperi multifuncționale, birouri de lucru, boxe pentru păstrarea tehnicii de intervenţie în situaţii excepţionale, dar și săli de conferință și instruiri. Salvatorii urmează să activeze în condiții moderne conform standardelor Europene.

La moment, angajaţii IGSU din Ungheni sunt dislocaţi în alt edificiu. Realizarea proiectului este graţie Programului de Asistenţă Tehnică cu suportul Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii. Contribuţia poporului american este estimată în valoare de peste 470.000 mii dolari, iar perioada lucrărilor de construcție de 36 luni.

Foto: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green