28516369_1463264087134359_666055469945149184_o

În atenția șoferilor care plănuiesc să parcurgă distanțe lungi: Echipați-vă mașina corespunzător pentru a înfrunta gerul și viscolul

Frigul din ultimele zile și nopțile extrem de geroase care vor fi pe parcursul acestei săptămâni pot defecta anumite mecanisme ale mașinii. Astfel, cei care plănuiesc să parcurgă cu automobilul distanțe lungi sunt sfătuiți să se echipeze corespunzător, să se deplaseze cu viteză redusă, să păstreze distanța de siguranță între vehicule, dar și să folosească frâna de motor.

De asemenea, inspectorii de patrulare recomandă verificarea funcționării instalației de încălzire, antigelul, precum și existența unei cantități suficiente de combustibil. Șoferii care pleacă la drum lung în condiții de ger și viscol trebuie să aibă asupra lor lanțuri antiderapante, sac de nisip, sare, lopată pentru zăpadă, racletă pentru gheață, o pătura călduroasă, mâncare și apă pentru situații de urgență.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă cetățenilor să evite supraexpunerea la frig, iar în caz de necesitate să sesizeze cel mai apropiat echipaj de patrulare sau să apeleze la numărul de urgență 902.

Foto: INP via Facebook

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green