maia sandu

În ce condiții va candida Maia Sandu la prezedențiale

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate și fost prim-ministră Maia Sandu anunță ca va candida la alegerile prezedențiale din 2020 dacă această hotarâre se va lua în cadrului Blocului ACUM. Cu toate acestea Sandu a spus, că nu s-a discutat în cadrul partidului și hotarârea încă n-a fost luată.

Maia Sandu a declarat că cel mai bine este ca Blocul ACUM să aibă un candidat comun la următoarele alegeri prezedențiale. Potrivit ei, când se va lua o decizie în cadrul Partidului Acțiune și Solidaritate, subiectul va fi discutat și cu partenerii din Partidul Politica Platforma Demnitate și Adevăr. „Dacă se va ajunge la această decizie, evident că o să mă implic pentru că noi asta trebuie să facem acum: să-l oprim pe Igor Dodon și să-l deferim justiției, să răspundă pentru lucrurile pe care le-a făcut și pe care intenționează să le facă”, a declarat Maia Sandu în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Totodată, lidera PAS declară că Blocul ACUM trebuie să facă tot posibilul ca să scurteze mandatul actualului guvern și să revină la guvernare. Potrivit ei, acesta este obiectivul principal al blocului, dar și victoria în la alegerile prezedențiale ce urmează să aiba loc. „Dacă se va ajunge la această decizie, evident că o să mă implic pentru că noi asta trebuie să facem acum: să-l oprim pe Igor Dodon și să-l deferim justiției, să răspundă pentru lucrurile pe care le-a făcut și pe care intenționează să le facă”, a declarat Maia Sandu în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Politiciana recunoaște că în cadrul blocului au apărut unele neclarități. „Au fost niște situații care au condus la o anumită răcire în cadrul blocului ACUM. În unele raioane, anumiți oameni ai Platformei DA au ales să voteze cu PDM și PSRM și astfel blocul ACUM a rămas fără șansa de a avea acolo președinți de raioane. Am fi putut avea cel puțin în cinci raioane președinți de raion ai blocului ACUM, dacă toată lumea vota așa cum se votează. Colegii de la PPDA au spus că o să-i sancționeze, o să-i elimine din partid pe cei care au rămas. Sperăm să se întâmple acest lucru. E clar că există o anumită supărare între colegii noștri, mai ales la nivel local”, a afirmat fosta prim-ministră.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green