gfuu

În centrul capitalei a apărut un pilon informativ cu denumirea orașelor înfrățite cu Chișinău

Astăzi a fost inaugurat oficial panoul informativ al orașelor înfrățite cu Chișinău. Obiectivul este amplasat pe str. Vlaicu Pârcălab, în preajma sediului municipalității. La eveniment a participat primarul General interimar, Adrian Talmaci, autorul lucrării – sculptorul, Andrei Dohotaru, angajați ai Primăriei, jurnaliști și simpli cetățeni ai orașului.

Inițiativa instalării pilonului informativ al orașelor înfrățite aparține Direcției relații externe a Primăriei, iar administrația capitalei a acceptat ideea și a apelat la mai mulți sculptori, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici, iar ca rezultat a fost selectat Andrei Dohotaru.

Edilul-șef interimar, Adrian Talmaci, a ținut să mulțumească autorului pentru munca depusă și pentru faptul că a realizat panoul în timp record, pentru a fi instalat pe 14 octombrie, de Hram. „Orașele înfrățite cu Chișinăul trebuie să fie cunoscute de oameni, pentru că aceste colaborări ajută municipalitatea să țină pasul cu alte capitale și localități, în vederea schimbului de experiență, pentru realizarea de proiecte comune, împărtășirea de bune practici etc.

La rândul său, sculptorul Dohotaru, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, a declarat că pentru el este o onoare de a fi cel care a realizat un asemenea panou, care se încadrează ca și lucrare cu edificiile din preajmă, ce vor dăinui pe acest loc mulți ani înainte.

Dispozitivul are o înălțime de 5,5 metri și este turnat din bronz. În partea superioară a pilonului sunt montate 8 plăcuțe, pe care sunt inscripționate (față și verso) denumirile și distanțele (în kilometri) a celor 16 orașe înfrățite cu Chișinăul.

Partea superioară a construcției este iluminată de 1 felinar cu 3 brațe. De asemenea, la baza coloanei este montat un panou cu QR codurile orașelor înfrățite, care poate fi scanat, pentru vizualizarea informațiilor suplimentare.

img
Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green