img (1)

În Chișinău a fost deschis primul Centru de îngrijire a câinilor maidanezi

Primul Centru de gestiune canină a fost inaugurat în municipiul Chișinău. Acesta va oferi servicii de sterilizare a maidanezilor.

În cadrul centrului este amenajat un cabinet veterinar unde sunt oferite servicii de sterilizare și îngrijire postoperatorie (3-7 zile). Astfel, animalele prinse în stradă sau aduse de către voluntari, sunt sterilizate, ținute în voliere sub supraveghere pe perioada postoperatorie, iar apoi eliberate. Capacitatea totală a Centrului este 50-70 de animale pe săptămână.

Prezent la evenimentul de inaugurare, primarul interimar, Ruslan Codreanu, a declarat că scopul municipalității este de a reduce numărul populației canine prin sterilizare, iar în cadrul centrului animalele vor fi întreținute în condiții umane. „Ne dorim sterilizarea a circa o mie de câini în următoarele 6 luni, iar pentru anul viitor planificăm extinderea cabinetului veterinar, dotarea cu utilaje performante și crearea registrului electronic al animalelor”, a menționat edilul capitalei.

În altă ordine de idei, primarul a făcut apel către cetățeni, voluntari și ONG-uri, pentru implicare activă, atât în procesul de sterilizare a animalelor, cât și în campaniile de informare vizavi de soluționarea problemei câinilor vagabonzi.

Primul câine sterilizat în cadrul cabinetului veterinar va fi adus în curtea Primăriei pentru pază. Potrivit lui Ruslan Codreanu, prin acest gest se dorește încurajarea cetățenilor de a adopta animalele care deja au fost sterilizate.

La rândul său, șeful Î.M. Regia „Autosalubritate”, Eugen Axentiev, a precizat că odată cu amenajarea centrului, a fost format și Serviciul de ecarisaj, dotat cu prima unitate specializată pentru prinderea și transportarea maidanezilor. În total, municipalitatea va echipa cinci astfel de mașini.

Pe parcursul lunii noiembrie, curent, angajații Serviciului de ecarisaj vor fi instruiți de către 2 specialiști străini cu noile tehnici de prindere a maidanezilor și folosirea utilajelor moderne, pe bază pneumatică.

Investiția municipalității în deschiderea Centrului pentru îngrijirea câinilor maidanezi este de circa 400 mii lei, surse alocate din bugetul municipal.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green