img (2)

În Chișinău a început etapa a II-a de înscriere online a copiilor în clasa I

În capitală începe etapa a II-a de înscriere a copiilor în clasa I, prin intermediul platformei on-line escoala.chisinau.md.

Pe parcursul primei etape au fost înscriși copiii care vor împlini vârsta de 7 ani până la data de 30 noiembrie, pentru instituția de învățământ din districtul școlar corespunzător, fiind acceptate 4.279 de cereri. Astfel, după expirarea primei etape, conform districtelor școlare stabilite au mai rămas 3.651 de locuri libere.

Etapa a II-a se va desfășura până la data de 29 august 2019 și presupune completarea locurilor rămase disponibile din cadrul instituției școlare.

Autoritatea municipală de profil a expediat mesaje on line în acest scop tuturor părinților care s-au adresat anterior, dar n-au fost acceptați, din cauza necorespunderi pe districte conform domiciliului sau dacă minorul n-a corespuns vârstei conform metodologiei de înscriere.

În etapa de referință au prioritate pentru a fi înscriși la școală următoarele categorii de copii: cei orfani sau care sunt în îngrijire parentală substitutivă; copii cu cerințe educaționale speciale; copiii la care cel puțin unul dintre frați/surori mai mari își fac studiile în respectiva instituție; copiii la care părinții/bunicii sunt angajați ai instituției de învățământ.

Pentru mai multe detalii, părinții pot telefona la nr. +373 (22) 20-16-09, program de lucru: luni – vineri, între orele 08:00 – 17:00, pauză de masă: 12:00 – 13:00 sau pot expedia mesaje pe email: escoala@pmc.md.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green