emil_boc_sala_de_sport_george_cosbuc047-eo_0

În Chișinău activează 26 de instituții de învățământ extrașcolar, unde copiii pot frecventa cercuri, cenacluri și secţii sportive

În municipiul Chișinău există 13 centre de creaţie a copiilor şi 13 şcoli de sport, în care activează cercuri, cenacluri și secţii, oferindu-le copiilor oportunități utile de a-şi petrece timpul liber.

Informații în acest sens se conțin într-un raport privind activitatea instituțiilor de învățământ extrașcolar, perfectat recent de către Direcția generală educație, tineret și sport, la solicitarea Primarului general, Ruslan Codreanu.

Potrivit raportului, în anul de studii 2017-2018 în municipiul Chişinău au activat 13 Centre de creaţie a copiilor cu un contingent de circa 14.000 de copii (1.000 cercuri), dintre care 450 de cercuri au activat în 85 de instituții învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău.

Rolul instituțiilor de învățământ extrașcolar este de a forma şi dezvolta potenţialul creativ, cognitiv, afectiv şi psihologic al personalităţii copilului, contribuind la formarea identităţii personale și sociale, în afara orelor de curs.

Foto: ziaruldecluj.ro

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green