25625505_1452587678187630_681789538_o

În Moldova a apărut primul sistem de simulare de tip multi-screen pentru antrenarea polițiștilor

În Moldova a apărut primul și unicul sistem de simulare de tip multi-screen pentru antrenamente, bazate pe grafică și materiale video interactive. „MILO Range Theater”, oferit de Guvernul SUA, oferă trei moduri diferite de antrenament: scenarii video,  graphX și zonă de tragere simulată care permite pregătirea și antrenarea polițiștilor, prin simulare de cazuri reale și evaluarea imediată a intervenției în timpul exercițiilor.

Astfel, sunt monitorizate și analizate emoțiile acestuia, pașii întreprinși și corectitudinea comportamentului abordat pentru a aplana situația, salva victimele și neutraliza agresorii. De asemenea, sistemul permite crearea diferitor tipuri de situații proprii (scenarii video) în funcție de necesitatea apărută.

„Nivelul de pregătire al polițiștilor și capacitatea de reacționare și intervenire promptă la apelurile de urgență, fie în situațiile în care sănătatea și viața cetățenilor este pusă în pericol, contribuie direct la siguranța cetățenilor și comunității, or acest lucru depinde nu doar de dotarea și echiparea corespunzătoare, dar și de asigurarea unei instruiri și dezvoltări continue a abilităților de reacționare și comportare în diferite situații extreme”, a remarcat Alexandru Pânzari, șeful Poliției Republicii Moldova.

Sistemul de simulare este temporar amplasat în incinta BDSP „Fulger”, unde au fost făcute reparațiile necesare în acest sens, ulterior urmând a fi transferat la Centrul Comun de Instruire și Aplicare a Legii, care va fi construit în cadrul reformei poliției naționale.

Într-un singur an, sistemul are capacitatea de a antrena aproximativ 4.000 de angajați ai poliției, dar și ai altor subdiviziuni ai ministerului afacerilor interne: poliția de frontieră, departamentul trupelor de carabinieri și altele, la solicitarea acestora. Astfel, cetățenii care se bazează pe protecția poliției pot fi siguri că vor primi ajutorul necesar, datorită acestor tipuri de instruiri.

Valoarea donației de astăzi care include procurarea, transportarea și instalarea simulatorului, pregătirea viitorilor instructori și mentenanța tehnică a echipamentului este de 175.000 dolari.

Guvernul SUA oferă asistență poliției naționale de mai bine de 10 ani, timp în care au fost realizate și implementate mai multe activități ce vin să consolideze capacitățile profesionale și instituționale ale sistemului polițienesc, astfel încât acesta să devină modern și eficient, oferind servicii de calitatea înaltă cetățenilor.

Foto: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green