img_3064

În premieră, 25 de profesori de informatică au fost instruiți la distanță, în regim online, de experți din Coreea de Sud

În perioada 11-13 februarie, 25 de profesori de informatică din țara noastră au fost instruiți la distanță, în regim online, de experți din Coreea de Sud. Secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, le-a înmânat cadrelor didactice certificatele de absolvire a cursurilor de formare.

Oficialul i-a felicitat pe toți cei care au beneficiat de acest tip inovativ de instruire. Totodată, Igor Șarov a menționat că experiența și cunoștințele împărtășite de către experții din Republica Coreea, unul dintre înaintașii dezvoltării tehnologiilor informaționale în întreaga lume, sunt extrem de valoroase în contextul implementării noilor reforme în învățământ, mai cu seamă a educației digitale.

„Formare competențelor digitale ale cadrelor didactice și integrarea eficientă a tehnologiilor informaționale în educație reprezintă priorități ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Mulțumim partenerilor din Provincia Jeju pentru această oportunitate acordată profesorilor de informatică din țara noastră de a beneficia de o asemenea pregătire în domeniul TIC”, a afirmat secretarul general de stat.

Cursurile de instruire s-au desfășurat în incinta Centrului Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație, care în toamna anului 2018 a fost dotat cu un sistem performant pentru videoconferințe, oferit de Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Coreea de Sud. Formatorii și specialiști coreeni au prezentat profesorilor din țara noastră tehnici moderne de predare în domeniul TIC, precum și metode de integrare a tehnologiilor informaționale în sistemul educațional.

Menționăm că la 28 martie 2018 a fost semnat Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul TIC între Oficiul special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Acordul prevede donarea în trei tranșe anuale a 450 de computere pentru dotarea instituțiilor de învățământ general din Republica Moldova, precum și participarea a 60 de cadre didactice la cursuri de formare în domeniul TIC în Coreea.

Foto: mecc.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green