parlament-tricolor2.jpg7_.jpg5_

În premieră, vor fi organizate acțiuni dedicate Zilei Parlamentului Republicii Moldova

Legislativul va organiza, în premieră, acțiuni dedicate Zilei Parlamentului Republicii Moldova. Evenimentele prilejuite de cea de-a 26-a aniversare se vor desfășura în perioada 20 – 23 mai curent.

Șirul acțiunilor va demara sâmbătă, 20 mai, cu participarea la `Noaptea Europeană a Muzeelor”. Două mașini de epocă, din garajul Parlamentului, vor fi expuse în premieră publicului în curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Ulterior, acestea vor fi transportate în scuarul din fața clădirii Parlamentului.

Luni, 22 mai, vor fi organizate trei ateliere de lucru în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral. Ulterior, în sala de ședințe plenare, tinerii vor participa la o sesiune de întrebări-răspunsuri cu Președintele Parlamentului Andrian Candu.

La 23 mai, de Ziua Parlamentului va fi lansată o expoziție cu ocazia inaugurării muzeului instituției. Printre exponatele care se regăsesc la această oră în muzeu sunt  documente istorice, fotografii și cadouri protocolare, primite de deputați de-a lungul anilor. În aceeași zi, cei mai talentați elevi ai Liceului republican de muzică `Ciprian Porumbescu” vor primi bursele președintelui Parlamentului.

Totodată, Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului (OTIP) vor desfășura Ziua ușilor deschise la sediile din Edineț, Orhei, Leova, Comrat.

La 23 mai 1991, în conformitate cu Hotărârea Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, fosta republică unională, RSSM, este redenumită în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

Foto: moldova24.info

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green