img (1)

În scuarul Catedralei Mitropolitane din capitală a fost inaugurat un „covor” de flori în stil tradițional! Silvia Radu: „Ideea îmi aparține” – (FOTO)

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu,  a inaugurat astăzi, 12 aprilie, un covor de flori în fața Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. Rondul de 200 de fire de panseluțe are o suprafață de 450 m pătrați, fiind amenajat de către muncitorii de la Asociația de gospodărire a spațiilor verzi. 

Potrivit Silviei Radu, noul rond de flori este sub formă de covor moldovenesc autentic, de care se vor bucura locuitorii orașului, veniți să viziteze Grădina Publică „Scuarul Catedralei”. Primarul a subliniat că ideea covorului de flori în stil tradițional îi aparține, fiind inspirată de evenimente similare din Europa.

Prin această acțiune se dorește inițierea unei tradiții în capitală – Săptămâna Florilor, în preajma sărbătorilor de Paști, astfel creându-se un loc atractiv pentru chișinăuieni și pentru turiști. „âAsemenea activități vor uni locuitorii capitalei în spațiile frumoase”, a mai menționat șefa administrației locale.

Covorul de flori din fața Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” va putea fi admirat până marțea viitoare, 17 aprilie 2018, după care plantele vor fi replantate în parcurile și scuarurile din oraș. Costul lucrării este de 1,8 milioane de lei, florile fiind achiziționate în bază de licitație.

img
Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green