kk

În sectorul Ciocana sunt amenajate două spații de agrement moderne

În sectorul Ciocana al capitalei sunt în lucru două proiecte de reabilitare a spațiilor publice: scuarul din str. Maria Drăgan și scuarul din bd. Mircea cel Bătrân, 29.

Amenajarea scuarului din str. Maria Drăgan presupune valorificarea unui spațiu de 1,2 ha, cu vedere panoramică asupra orașului. Proiectul de execuție constă în amenajarea zonei pietonale și a spațiilor verzi, instalarea iluminatului public, precum și a mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi). De asemenea vor fi instalate 2 terenuri de joacă pentru copii și amenajate parcări auto.

În prezent este montat pavajul, pe o suprafață de 3100 m². Totodată, se instalează și balustrada, pe o lungime de 200 de metri. Lucrările pe șantier sunt realizare în proporție de 40 la sută și se desfășoară conform graficului aprobat.

Termenul de realizare a obiectivului este finele lunii august, a.c., iar costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 3 milioane de lei.

De asemenea, este în lucru și proiectul de amenajare a scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, 29. Spațiul public are o suprafață de 0,9 ha, fiind eliberat după evacuarea a peste 50 de garaje metalice.

Valorificarea zonei presupune amenajarea aleilor pietonale, instalarea iluminatului public decorativ și a mobilierului urban, precum și un teren de joacă pentru copii. Gradul de realizare al proiectului este de 50%, iar termenul de realizare al acestuia este finele lunii august, a.c. Costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 1,8 mil. lei,

Menționăm că amenajarea scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, 29, dar și a celui din str. Maria Drăgan, a fost decisă de locuitorii sectorului Ciocana, în urma unui sondaj desfășurat on-line

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green