ttt

În toamna acestui an vor fi reluate negocierile în formatul „5+2”

Activitatea Grupului de lucru pentru cooperarea dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia va fi examinată de Parlament și reconstituită, conform noii componențe legislative, până la finele sesiunii de vară curente.

Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întâlnirea cu șful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch. De asemenea, speakerul a abordat problema transnistreană și acțiunile prioritare pentru identificarea soluțiilor optime.

În context, Claus Neukirch a anunțat reluarea, în toamna acestui an, a negocierilor în formatul 5+2. Totodată, oficialul a a reiterat susținerea OSCE în acordarea asistenţei şi expertizei necesare pentru aspectele legate de drepturile omului, problema transnistreană, implementarea Strategiei de consolidare a relaţiilor interetnice în Republica Moldova și cooperarea dintre Parlament şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia.

În discuție, Zinaida Greceanîi s-a referit și la activitatea Comisiei parlamentare drepturile omului și relații interetnice, acțiunile necesare pentru protecţia persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale, precum și cele care necesită a fi realizate pe filieră parlamentară.

Foto: Parlamentul RM via Flickr

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green