11

În ultimele 2 săptămâni au fost repatriați 4000 de cetățeni

Chișinău – Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Țulea a susținut un briefing de presă privind procesul de repatriere și ajutorare a cetățenilor moldoveni aflați în situații dificile în străinătate, în contextul actualei situații epidemiologice COVID-19.

Prin Dispoziția nr. 10 a Comisiei pentru Situații Excepționale din 31.03.2020 a fost aprobată Procedura de organizare a curselor aeriene de repatriere a cetățenilor Republicii Moldova, stabilind rolul Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Autorității Aeronautice Civile și Operatorilor aerieni în acest proces.

Ministrul Oleg Țulea relatat despre aspectele practice de organizare a procesului de repatriere a cetățenilor Republicii Moldova, în conformitate cu procedura adoptată. În acest context, MAEIE va propune Comisiei pentru Situații Excepționale aprobarea, în regim de urgență, a zborurilor charter de repatriere a cetățenilor Republicii Moldova din mai multe țări.

De asemenea, în cadrul briefing-ului au fost trecute în revistă activitățile desfășurate pe parcursul ultimelor două săptămânii de către echipa ministerului și misiunilor diplomatice. Grație eforturilor Ministerului și misiunilor diplomatice în ultimele două săptămâni au fost repatriați peste 4000 de cetățeni ai Republicii Moldova din mai multe țări.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green