img

Încă 150 de platforme pentru colectarea deșeurilor vor fi instalate în capitală până la sfârșitul anului

Până la sfârșitul lunii septembrie, în capitală vor fi instalate circa 35 de platforme noi pentru colectarea deșeurilor menajere, iar până la finele anului curent – încă 150 de obiective, inclusiv 10 platforme subterane.

În această săptămână se instalează platforme noi pe str. Vasile Lupu, str. Piața Unirii Principatelor Române şi str. Eugen Coca, informează Primăria capitalei.

Platformele de tip nou reprezintă o construcție metalică, cu elemente din lemn și cu acoperiș, în care sunt aranjate containerele pentru deșeuri. Acestea sunt amenajate în curțile blocurilor de locuințe și pe străzile principale, unde există platforme neamenajate.

Acțiunile au început anul trecut și se desfășoară în cadrul proiectului „Modernizarea platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere”, care prevede modernizarea sau construirea a 518 platforme pentru colectarea deșeurilor, inclusiv 10 platforme subterane.

Proiectul este realizat de autoritățile administrației publice locale, cu susţinerea Fondului Ecologic Național. Valoarea totală a proiectului este de 27 milioane lei, iar lucrările vor continua și în anul 2019.​

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green