mn

Încă un cetățean moldovean care a avut de suferit în accidentul din Kaluga va ajunge duminică acasă

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență urmează să aducă încă un cetățean moldovean traumatizat în accidentul produs în apropiere de regiunea Kaluga. Reprezentantul SMURD va ajunge astăzi în Federația Rusă pentru a prelua pacientul și a-l transporta acasă.

Al cincilea traumatizat este un tânăr în vârstă de 20 de ani, care a suportat diverse traume în urma impactului. Acesta va fi preluat de ofițerul IGSU și va fi transportat prin intermediul trenului de pe cursa Moscova  – Chișinău. Pe parcursul drumului pacientul va fi monitorizat de medicul din cadrul SMURD, care va acorda toată asistența necesară pentru ca acesta să ajungă în siguranță în Republica Moldova.

Trenul de pe cursa Moscova  – Chișinău urmează să ajungă în capitală duminică, 12 august, la ora 19:17. De pe peronul gării acesta va fi preluat de un echipaj cu ambulanță SMURD și va fi adus la Institutul de Medicină Urgentă din capitală, pentru tratament ulterior.

Potrivit IGSU, bunurile materiale ale persoanelor decedate și traumatizate în tragicul accident din Kaluga care se aflau în microbuzul accidentat au fost preluate de ofițerii Inspectoratului, iar rudele și apropiații le vor putea recupera după ce vor prezenta actele de confirmare. O parte din ele deja au fost oferite apropiaților, iar alții urmează să le primească.

Amintim că tragicul accident produs în regiunea Kaluga a luat viața a șase cetățeni ai Republicii Moldova, iar alte 8 persoane din țara noastră au primit diverse traumatisme. Gestionarea cazului a fost efectuată prin crearea unei celule de criză, iar Guvernul Republicii Moldova a acoperit toate cheltuielile de repatriere a cetățenilor țării noastre.

Foto: IGSU

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green