gggg

Încă un membru al organizației criminale „Borman” a fost reținut pe teritoriul Ucrainei – (VIDEO)

Un membru al organizației criminale „Borman”, în vârstă de 46 de ani, originar din orașul Telenești, a fost reținut în urma unei operațiuni comune a Serviciului de Grăniceri al Ucrainei și a Inspectoratului Național de Investigații, la soicitarea PCCOCS.

În acest sens, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a remis organelor competente ale Ucrainei o comisie rogatorie internațională, pentru efectuarea perchezițiilor la domiciliile figurantului, precum și alte acțiuni de urmărire penală.

Suspectul face parte din organizația criminală „Borman”, rolul căruia era de a controla transmiterea drogurilor în cantități deosebit de mari, pe teritoriul Federației Ruse persoanelor terțe, droguri transportate la indicația liderului organizației criminale, din Spania în Federația Rusă.  De asemenea, aceasta era responsabil de comercializarea drogurilor, prin dirijarea curierilor atât pe teritoriul orașului Moscova, cât și în suburbii. Printre membrii organizației criminale era cunoscut ca alias „Dispecer”.

La 21 ianuarie, în orașul Odesa din Ucraina, angajații Direcției Combaterii Crimei Organizate a INI, de comun cu Serviciile Speciale ale Poliției de Frontieră din Ucraina, au identificat domiciliu persoanei vizate, efectuând percheziții în urma cărora au fost ridicate mai multe mijloace electronice (telefonie mobilă, calculatoare, etc.) precum și înscrisuri.

În privința suspectului, Judecătoria regiunii Odesa a emis un mandat de arest pentru 40 de zile, acesta urmând a fi extrădat ulterior în Republica Moldova.

Foto/Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green