incendiu-1024x627

Incendiu cumplit într-o localitate din Rezina: Două persoane au ars de vii în locuința cuprinsă de flăcări

Două persoane și-au pierdut viața noaptea trectă în urma unui incendiu produs în localitatea Cinișeuți din raionul Rezina. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost alertați să intervină la ora 03:30.

Ajunși, pompierii au stabilit că o locuință cu suprafața de 35 metri pătrați a fost cuprinsă de flăcări. Focarul aredeii se afla în regiunea gurarului sobei, iar în apropierea acesteia a fost depistat cadavrul carbonizat a stăpânului în vîrstă de 63 de ani. Totodată, în încăperea vecină, salvatorii au găsit corpul neînsuflețit al unei femei în vîrstă de 59 de ani.

Pompierii au reușit în cel mai scurt timp să localizeze incendiul, fără ca acesta să obțină răspăndire. Arderea a fost lichidată la ora 05:55. Aceasta a afectat 70% din suprafața încăperii. Cauza, circumstanțele, dar și prejudiciile materiale urmează a fi stabilite ulterior.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare în timpul sezonului rece a anului. Oamenii sunt rugați să fie foarte prudenți în timpul utilizării surselor se încălzire, dar și să verifice starea tehnică a acestora și a canalelor de evacuare a fumului. Este strict interzisă utilizarea lichidilor ușor inflamabile  pentru aprinderea surselor de încălzire.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2018 au fost înregistrate 1.583 de incendii în urma cărora și-au pierdut viața 104 persoane.

Imagine simbol: libertatea.ro

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green