11

Individul care ademenea minorii cu înghețată, ca să le poată fura telefoanele mobile, a fost identificat și reținut de polițiști

Poliţiştii sectorului Centru au identificat şi reţinut individul, care fura de la minori telefoane mobile prin înşelăciune şi abuz de încredere. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 17 ani şi este domiciliat în capitală.

Citiți și: Individul din imagine, căutat de Poliție! Cum a păcălit un grup de copii ca să poată fura un telefon mobil – (VIDEO)

Reamintim că, acum două luni, un necunoscut s-ar fi apropiat de un grup de copii în ograda unei case de locuit din strada Grenoble, cărora le-ar fi propus să meargă la magazin pentru a le cumpăra la toţi îngheţată. Ulterior, minorii au mers cu el la un market din preajmă, unde le-a procurat fiecăruia câte o îngheţată, după care au ieşit din magazin, acţiunile fiind surprinse de camerele de supraveghere instalate în magazin.

La un moment dat, individul ar fi cerut telefonul mobil unuia dintre minori, pentru a efectua un apel telefonic şi a dispărut într-o direcţie necunoscută. Respectiv, poliţiştii au fost alertaţi de către  părinţii minorului, care au comunicat că telefonul valorează 6.390 lei.

Tot el este bănuit de comiterea unui jaf, după ce ar fi deposedat de telefonul mobil pe un minor de 11 ani, în timp ce se afla în curtea casei. Prejudiciul material estimat de către părinţii victimei constituie suma de 8.600 lei.

Actualmente, bănuitul este cercetat penal pentru escrocherie şi jaf. El riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11.000 lei la 17.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 ani la 5 ani.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green