1003022674

Indivizii suspectați de tentativa de omor a lui Vlad Plahotniuc, plasați în arest preventiv pentru 30 de zile

Cei opt indivizi reținuți la Chișinău, care urmau să execute omorul la comandă a controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc, au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia aparține magistraților Judecătoriei Centru, care au admis astăzi demersul procurorilor în acest sens. 

În total, 17 persoane au fost reținute la Chișinău și Kiev, în cadrul unei operațiuni comune a organelor de drept din cele două state. Primele informații despre tentativa de asasinare a liderului PD au fost anunțate, la 7 aprilie, de Ministerul ucrainean de Interne. O zi mai târziu, autoritățile din Republica Moldova au confirmat planificarea atentatului la viața lui Vlad Plahotniuc.

Precizăm că, pentru comiterea infracțiunii, comanditarii urmau să-i remunereze pe executori cu 200 de mii de dolari, suma de 100 de mii de dolari fiind achitată în avans.

Vlad Plahotniuc nu a comentat cazul, iar PDM a emis doar un comunicat de presă în care menționează că așteaptă ca oamenii legii să-și facă datoria și să-i identifice pe toți cei implicați.

Totodată, ministrul de Interne, Alexandru Juzdan, a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate că numele persoanelor care ar fi comadat omorul lui Vlad Plahotniuc sunt cu mult mai sonore decât numele indivizilor reținuți săptămâna trecută. Oficialul a subliniat că organele de drept știu cine stă spatele infracțiunii pregătite minuțios pe parcursul ultimelor luni.

Imagine simbol: interfax.ru

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green