1

Informații actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou, la nivel național

În cadrul ședinței Punctului Focal din această dimineață, au fost stabilite măsuri suplimentare de prevenire și control a infecției cu noul tip de Coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova, în vederea limitării răspândirii infecției.

În acest sens, vor fi fortificate măsurile profilactice în instituțiile educaționale și consolidate punctele de trecere a frontierei cu personal medical, astfel încât, cazurile suspecte de infecție prin Coronavirusul de tip nou să fie determinate eficient și rapid.

Totodată a fost discutat și decis, conform recomandărilor OMS, anularea manifestărilor  publice în masă.

La fel, începând cu ziua de ieri, fișele epidemiologice care le completează pasagerii reveniți din zonele de risc au fost modificate. A fost introdusă obligativitatea pasagerului de a respecta recomandările medicului de familie privind izolarea la domiciliu timp de 14 zile,  întreprinderea tuturor măsurile de precauție și de a declara pe propria răspundere corectitudinea informațiilor furnizate. Informațiile false vor fi sancționate conform legislației în vigoare.

În ultimele 24h, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 12 cazuri suspecte de infectare cu COVID-19, dintre care zece adulți și doi copii. Pacienții  sunt internați în cadrul IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorba și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii.

Viorica Dumbrăveanu a menționat că toate instituțiile spitalucești strategice sunt dotate cu paturi suficiente pentru gestionarea situației, în caz de necesitate.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green