49712731_1880787775381986_4617124958852612096_n

INP: Traseele naționale sunt prelucrate cu material antiderapant, iar transportul circulă fără dificultăţi

La această oră, pe teritoriul țării nu sunt înregistrate porțiuni de drum blocate din cauza zăpezii. Traseele sunt presărate cu material antiderapant, iar transportul circulă fără dificultăţi, informează Inspectoratul Național de Patrulare.

De la primele ore ale dimineții, au fost înregistrate 3 accidente rutiere, soldate cu 4 persoane traumatizate. La menținerea siguranței rutiere activează peste 90 de echipaje de patrulare.

Poliția atenționează conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele pregătite pentru a circula în condiţii de iarnă, anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional, etc.

În aceste condiţii, poliţiştii de patrulare recomandă și pietonilor să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Datele Serviciului Hidrometeorologic de Stat arată că, pe parcursul nopții, se așteaptă ninsori abudente, iar pe trasee se va forma ghețuș.

Foto: INP via Facebook

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green