1

Inspecție la lucrările de reabilitare a drumului de centură a municipiului Chișinău – M2

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a inspectat lucrările de reabilitare a drumului de centură a municipiului Chișinău – M2. Porțiunea de drum cu o lungime de 6.55 km se află la 10 km vest de Chișinău și leagă drumurile M1 și R3.

Potrivit reprezentanților companiilor „Rutador” și „Lusmecon”, în procesul de reabilitare a drumului au fost angajate 32 de persoane și mobilizate 17 unități tehnice. Până la moment au fost realizate 15% din lucrări. Printre lucrările de bază se numără frezarea îmbrăcămintei existente, compactarea stratului drenant din nisip, compactarea fundației din piatra spartă, precum și lucrări de așternere a geotextilului.

„Drumul de ocolire M2 este unul strategic pentru Chișinău. Nu putem admite întârzieri sau abateri de la calendarul stabilit în contract. Conform contractului, lucrările de reabilitare trebuie să fie încheiate exact peste un an, în septembrie 2021”, a declarat ministrului Sergiu Railean.

De asemenea, Sergiu Railean a adăugat că dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rămâne a fi o prioritate pentru Ministerul Economiei și Infrastructurii, de aceea reprezentanții companiilor mereu pot conta pe suportul ministerului.

foto: mei.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green