12053329

INTERPOL a refuzat solicitarea Rusiei de a-l anunța în căutare pe Vlad Plahotniuc

Secretariatul General al Organizației Internaționale a Poliției Criminale INTERPOL, cu sediul la Lyon, a analizat solicitarea Federației Ruse de a-l anunța în căutare internațională pe Vlad Plahotniuc și, pe 8 decembrie, a constatat că aceasta este una motivată politic. Informația este cuprinsă într-un răspuns oficial oferit de Centrul de Cooperarea Polițienească Internațională pentru portalul Deschide.md.

Totodată, Secretariatul General al OIPC INTERPOL a cerut tuturor statelor-membre să nu dea curs solicitărilor venite din partea Federației Ruse în ceea ce îl privește pe Vlad Plahotniuc și să elimine eventualele înregistrări aflate în Bazele de date naționale pe acest nume. OIPC și-a motivat decizia prin faptul că Organizația nu poate să intervină în dispute de natură politică între două state-membre.

get_img

Amintim că, la începutul acestei luni, presa rusă scria că pe numele liderului PD a fost intentat un dosar penal, fiind emis și un mandat de arest. Vlad Plahotniuc ar fi acuzat de „omorul cu deosebită cruzime a cel puțin două persoane recurgând la metode periculoase, în componența unei grupări criminale organizate, din motive politice, ideologice, rasiale sau a urii naționale”.

Ulterior, Partidul Democrat a venit cu o reacție pe marginea informațiilor apărute. Într-un comunicat oficial, PD notează că „îşi exprimă dezaprobarea faţă de acţiunile provocatoare de hărţuire şi persecuţie politică la care sunt supuşi în continuare, de către Federaţia Rusă, reprezentanţii partidului şi oficiali ai Guvernului şi Parlamentului”.

Foto/Doc: sputnik.md/deschide.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Și ce răsuflăm ușurați!!!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green