g

Întrevedere Pavel Filip – Péter Szijjártó: Moldova și Ungaria, interesate să dezvolte proiecte economice comune

Dialogul moldo-ungar este în ascensiune și oferă posibilitatea dezvoltării proiectelor bilaterale în domeniul economic, dar și social și cultural. Constatarea a fost făcută în cadrul întrevederii dintre prim-ministrul Pavel Filip și ministrul Afacerilor Externe şi Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó.

Premierul a apreciat intenția băncii ungare OTP de a procura pachetul majoritar al unei bănci moldovenești. „Venirea băncii ungare OTP pe piața din Moldova este încă o dovadă că am reușit să stabilizăm sectorul bancar din țara noastră. Este un motiv de satisfacție personală, pentru că am venit la conducerea Guvernului pe fundalul unei crize bancare. Iar acum în sectorul bancar vin tot mai mulți investitori străini”, a menționat Pavel Filip.

Ungaria a deschis și o linie de creditare în valoare de 62 milioane de euro pentru  creditarea companiilor moldovenești și ungare care dezvoltă afaceri în comun. „Salutăm  inițiativa de creditare a companiilor din țările noastre. Ne dorim cât mai mulți investitori ungari în Republica Moldova”,  a spus Pavel Filip.

Oficialii au convenit că, pentru dezvoltarea în continuare a cooperării dinte țări, în luna mai a anului curent, se va întruni în ședință Comisia mixtă interguvernamentală pentru colaborare comercial-economică. Aceasta fiind o platformă bună pentru discuții. Premierul a mulțumit Ungariei și pentru susținerea agendei europene a țării noastre.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green