1

Ion Chicu: „Guvernul va continua să investească în proiecte de infrastructură”

Prim-ministrul Ion Chicu a purtat o discuție cu Mitsuhiro Furusawa, Directorul Executiv adjunct al FMI și Alfred Kammer, director al Departamentului european al Fondului Monetar Internațional (FMI). Evenimentul a avut loc în cadrul întrunirilor anuale ale Fondului Monetar Internațional (FMI) și a Grupului Băncii Mondiale, care s-au desfășurat la Washington în format on-line. La ședințe au fost prezenți ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță și Octavian Armașu, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei.

În cadrul videoconferinței, părțile au făcut o analiză a efectelor implementării programelor anterioare cu instituțiile internaționale. S-a pus accent pe progresul reformelor din sistemul financiar-bancar și măsurile întreprinse de Guvern pentru a asigura stabilitatea macroeconomică a țării. Totodată, au fost analizate progresele înregistrate de autoritățile de la Chișinău în executarea acțiunilor prealabile agreate cu FMI pentru încheierea unui nou program cu această instituție.

Prim-ministrul Chicu a mulțumit reprezentanților instituției financiare internaționale pentru suportul acordat în procesul de implementare a reformelor: „Guvernul a aprobat pachetul necesar de legi care întrunește condiționalitățile noului program de finanțare cu FMI. Depunem tot efortul ca să continuăm implementarea reformelor vitale pentru Republica Moldova. Am pregătit un set de măsuri de susținere a mediului de afaceri și protejarea intereselor investitorilor”, a declarat premierul Chicu.

Premierul a menționat că ”unul din obiectivele majore ale Guvernului rămâne continuarea investițiilor în proiecte de infrastructură, în construcția apeductelor, industrializarea țării, fapt ce conduce la dezvoltarea economiei și la creșterea nivelului de trai a cetățenilor”.

foto: gov.md

 

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green