chicu

Ion Chicu: Salariile în Moldova vor ajunge la 12.000 de lei

Prim-ministrul Moldovei, Ion Chicu prevede un viitor bun pentru economia țării noastre, unul poate chiar foarte bun, dacă-l raportăm la evoluția acestui sector în ultimii ani.

Potrivit premierului, PIB-ul Moldovei ar urma să crească cu 8,3% pînă în 2023.

În acest sens, Executivul a aprobat Planul de Acțiuni pentru anii 2020-2023.

Documentul acoperă 12 sectoare principale și cuprinde în jur de 1.000 de inițiative ambițioase, dar pe care Guvernul și le asumă, a mai menționat Ion Chicu.

Ion Chicu vorbește despre riscurile în relația cu FMI.

„Obiectivele cele mai ambițioase țin de intenția noastră de a intensifica activitățile pe dimensiunea integrării europene, pe echilibrarea politicii externe a Republicii Moldova. Bineînțeles, consolidarea statului de drept dezvoltarea economică a Republicii Moldova.”

Astfel, a mai spus că salariul mediu pe economie va crește cu 52,7% și va reprezenta 11.200 de lei până în 2023, iar leafa în sectorul public va constitui 12.700 de lei, fiind cu 58,6% mai mare decât acum.

Menționăm că planul de acțiuni al Guvernului Chicu pentru anii 2020-2023 prevede o serie de măsuri pentru crearea locurilor de muncă, atragerea investitorilor, dezvoltarea infrastructurii, precum și alte obiective de o importanță majoră pentru crearea unui trai mai bun în Moldova.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green