1

Ion Cuţelaba se pregăteşte de duelul cu Magomed Ankalaev

Luptătorul de arte marţiale mixte Ion Cuţelaba nu are timp de pierdut. Sportivul chişinăuean se pregăteşte intens de duelul cu Magomed Ankalaev din Federaţia Rusă, în cadrul turneului “Ultimate Fighting Championship” ce va avea loc în oraşul Norfolk din Statele Unite ale Americii peste două săptămâni.

Pe lângă antrenamentele din sala de lupte, “Hulk de Moldova” practică şi jiu-jitsu brazilian, fiind îndrumat de Alexandru Bârlea.

“Jiu-jitsu reprezintă o parte foarte mare din MMA. S-au terminat timpurile celea în care trebuia să ştii să lupţi doar în picioare sau doar la sol. Trebuie să fii “universal” pentru a obţine un rezultat bun”, a spus luptătorul de arte marţiale mixte, Ion Cuţelaba.

Antrenorul lui Ion Cuţelaba este primul moldovean care a obţinut centura neagră în jiu-jitsu brazilian.

“Ne axăm pe poziţii, pe tranzacţia dintr-o poziţie în alta, pe controlul adversarului… Însă acum, înaintea duelului, ne axăm cât mai mult pe inversări, pe control deasupra, pe poziţii de “ground and pound”, ca să lucreze cât mai mult pentru a termina lupta înainte de limită”, a spus antrenorul, Alexandru Bârlea.

Ion Cuţelaba afirmă că se simte foarte bine şi este pregătit să îl “demoleze” pe Magomed Ankalaev.

“Cu mine nu are şanse! O să arătăm o luptă frumoasă şi pe măsură, aşa cum pot eu. Eu sunt în formă, în cea mai bună formă. Uite aici! Nu se compară nimeni cu mine. Suntem în formă foarte bună”, a mai spus Ion Cuţelaba.

Turneul “UFC Fight Night” de la Norfolk, în cadrul căruia Ion Cuţelaba va lupta cu Magomed Ankalaev, se va desfăşura pe 1 martie.

Până acum, “Hulk de Moldova” a avut de disputat 7 lupte în UFC. Din ele a câştigat 4 şi a pierdut 3. La rândul său, în Ultimate Fighting Championship, Ankalaev a înregistrat 3 victorii şi o înfrângere.

publika.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green