sturza

Ion Sturza: Alexandr Stoianoglo nu e preferatul președintelui Igor Dodon

Noul procuror general ales Alexandr Stoianoglo, nici pe departe nu este favoritul președintelui Igor Dodon pe care el și l-ar fi dorit să fie în fruntea procuraturii. Alexandr Stoianoglo a fost impus președintelui de către partenerii de dezvoltare. De această părere este fostul premier Ion Sturza. În opinia lui Dodon ar fi vrut pe altcineva în această funcție.

„Când s-au întâmplat lucrurile cu demisia Guvernului Sandu, bineînțeles că occidentalii au fost profund dezamăgiți și alarmați și au dat semnale că ei nu sunt gata să susțină în orice condiții pe Dodon și noul Guvern. Atunci, oamenii care aveau o legătură mai informală din anturajul lui Dodon cu occidentalii au încercat să creioneze o relație cu ei. Occidentalii le-au spus că pentru a da un semnal că vor să facă ceva, trebuie să facă în așa fel ca Stoianoglo să ajungă în fruntea Procuraturii Generale”, a declarat Ion Sturza în platoul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la postul Jurnal TV.

Ion Sturza afirmă că-l cunoaște foarte bine pe Alexandr Stoianoglo și că acesta are un caracter independent. „El a abandonat Procuratura atunci când Plahotniuc a încercat să-l facă un procuror la curtea lui, eu știu de discuția pe care a avut-o dumnealui cu Plahotniuc și i-a spus că merge, cu condiții. Peste cinci minute s-a încheiat discuția și el a ieșit nu numai din biroul lui Plahotniuc, dar și din vizorul Partidului Democrat. După aceea, el a fost cel care a interacționat cu instituțiile internaționale, cu experții, în reforma sistemului judiciar în Republica Moldova”, a declarat fostul premier.

În afară de aceasta, Ion Sturza consideră că în situația în care se află acum Igor Dodon, el este foarte vulnerabi. În opinia lui, șeful statului are multe vulnerabități printre care și finanțarea externă a Partidul Socialiștilor precum și faptul că acesta ar fi un agent de influențare din partea Federația Ruse.

„El a nimerit într-o capcană de responsabilitate totală a ceea ce se întâmplă. El nu are anvergura intelectuală și organizatorică a lui Voronin sau chiar a lui Plahoniuc ca să gestioneze de unul singur toată țara aceasta. El nu va fi capabil de unul singur să gestioneze toată țara aceasta. El este foarte vulnerabil”, a conchis fostul premier.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green