4

IPRE a prezentat raportul alternativ privind implementarea Acordului de Asociere RM – UE

Secretarul de Stat al Ministerului de Externe, Daniela Morari, a participat la prezentarea Raportului alternativ privind implementarea Acordului de Asociere RM – UE pentru semestrul I al anului curent, elaborat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), în colaborare cu fundația germană Konrad Adenauer și Platforma Națională a Forumului Societății Civile a Parteneriatului Estic.

Trecând în revistă analiza realizată de autorii Raportului, Daniela Morari a menționat că MAEIE salută acest exercițiu de raport alternativ, aduce o plus valoare efortului instituţiilor de linie în implementarea prevederilor Acordului de Asociere, recomandările formulate vor fi examinate şi luate în consideraţie în procesul de realizare a PNAIAA.

„La elaborarea unor asemenea rapoarte, este important să vedem imaginea de ansamblu a progresului existent, dar, în același timp, să facem și o distincție dintre acțiunile ce țin nemijlocit de implementarea Acordului de Asociere, acțiunile ce țin de obținerea asistenței macro-financiare din partea UE, acțiunile ce țin de situația internă, care influențează apropierea țării noastre de standardele europene, etc.”, a subliniat secretarul de stat.

Daniela Morari a mai vorbit despre prioritățile Republicii Moldova pentru perioada imediat următoare, inclusiv despre diversificarea exporturilor către piața europeană prin obţinerea permisiunii de export a produselor de origine animalieră (carne de pui si ouă de categoria B), precum şi efortul instituţiilor pentru implementarea deplină a condiţionalităţilor prevăzute pentru asistenţa macrofinanciară din partea UE.

Raportul de progres al Guvernului privind realizarea Planului Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE 2017-2019 a fost prezentat în luna iulie curent.

Foto: 10tv.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green