jizdan-a-fost-avansat-in-grad-si-a-devenit-general-21800

Jizdan, despre tentativa de asasinat asupra lui Plahotniuc: „Numele persoanelor care stau în spate sunt nume sonore”

Numele persoanelor care ar fi comandat asasinarea lui Vlad Plahotniuc sunt cu mult mai sonore decât numele indivizilor reținuți săptămâna trecută. Despre aceasta a declarat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, subliniind că organele de drept știu cine ar fi stat în spatele infracțiunii pregătite minuțios pe parcursul ultimelor luni. 

„Noi cunoaștem cine sunt persoanele care au dat comandă acestui omor. Urmează ca noi, prin investigațiile pe care le vom face, să ajungem la ele și să le tragem la răspundere. Numele sunt cu mult mai sonore decât numele celor care astăzi sunt reținuți. Nu am nicio permisiune să le dau, dar oamenii din Republica Moldova știu aceste nume. Nu avem dreptul să ținem în secret, de aceea cetățenii noștri vor afla cine a comandat omorul”, a declarat Alexandru Jizdan în cadrul emisiunii „Tema săptămânii” de la postul Canal 2.

Amintim că la 7 aprilie curent, Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina a anunțat despre o tentativă de omor asupra liderului PD, Vlad Plahotniuc. La 8 aprilie, autoritățile de la Chișinău au confirmat informațiile despre planificarea asasinatului la comandă. Potrivit autorităților, 17 indivizi implicați în acest caz au fost reținuți. Pentru comiterea infracțiunii, comanditarii urmau să-i remunereze cu 200 de mii de dolari, suma de 100 de mii de dolari fiind achitată în avans.

Foto: agora.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green