trhfghf

Jurnalista Natalia Morari spune că a fost spionată în apartamentul său în timpul unor momente intime și că i s-a „recomandat” să fie mai „cuminte”

Jurnalista Natalia Morari spune că a fost spionată în apartamentul pe care îl închiria, iar în ultima perioadă primește tot mai des mesaje de atenționare. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă dedicată campaniei sociale „Fără Frică”.

Prezentatoarea de la TV7 a dezvăluit: „Mi-au fost arătate imaginile video filmate în timp ce eu fac dragoste cu bărbatul meu în apartamentul pe care eu îl închiriam”. Mai mult, Natalia Morari a precizat că a fost „îndemnată să se cumințească” pentru a nu „sfârși rău”.

„Prima dată mi s-a spus că ar trebui să fiu cuminte 9 ani în urmă, imediat după ce am fost expulzată din Rusia. Am stat trei zile în aeroport fără să pot vorbi cu mama. Atunci când eu stăteam acolo, mama mea a fost sunată, spunându-i-se: „fiica ta să se liniștească, altfel o va termina rău”. Au urmat ani de jurnalism în Moldova în care eu am început să mă ciocnesc cu situațiile în care mie mi se spune să fiu mai cuminte. Am fost preîntâmpinată de oamenii din Procuratura Generală că ar fi bine să am grijă unde îmi las hainele pentru că în timpul unor percheziții eu aș putea să găsesc droguri în ele. Am încetat să mai merg la sport și în orice alte localuri în care nu am încredere”, a menționat jurnalista.

Ulterior, Natalia Morari a venit și cu un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care sublinia că, în discursul său, a vrut să atragă atenția aupra faptului că situația din Republica Moldova a devenit tristă pentru jurnaliștii liberi și cei care „deranjează”.

„Am ajuns sa trăim și să lucram în condițiile în care suntem ascultați, filmați, filați, „târâiți” prin instanțe, sfătuiți „prietenește” să ne mai potolim cu investigațiile/emisiunile/declarațiile și sa ne cunoaștem locul (altfel spus – sa nu ne diorgaim). Bineințeles, asta se referă mai mult la jurnaliștii care deranjează – ei demult simt asta, doar că preferă să nu vorbească în public. Anume din aceasta frică eu voi merge duminica la marșul „Fara frică” – fiecare cu fricile lui, eu cu ale mele. E important să învățăm sa le depașim”, a comentat jurnalista.

Amintim că anul trecut, la finalul unei ediții a emisiunii Interpol, Natalia Morari a comunicat pentru prima dată că i se pregătesc anumite provocări și asta deoarece af fi devenit o persoană incomodă, în special după informațiile care au ieșit la iveală în cadrul ultimelor emisiuni moderate de către aceasta.

Foto: captură video Campania socială Fără Frică 

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green