nbnbnbnbnb

La Otaci a fost creată o celulă de criză după prăbușirea blocului locativ cu 9 etaje – (VIDEO)

În această dimineață a avut loc şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale la Otaci, în urma surpării scării blocului de locuit cu nouă etaje de pe strada Prieteniei nr.153 din Otaci. 

La şedinţă au participat reprezentanţii mai multor servicii, dar şi responsabili din cadrul autorităţilor publice. În cadrul şedinţei s-a luat decizia de a iniţia Celula de Criză pentru gestionarea acţiunilor.

Comisia a restricţionat accesul la construcţia avariată pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor. Zona va fi securizată de organele de drept, iar la faţa locului se va afla permanent ambulanţă medicală.

Totodată, la şedinţă a fost luată decizia de a defrişa zona din preajma construcţiei avariate pregătind trenul pentru demolare. Potrivit IGSU, la faţa locului sunt dislocate 12 unităţi de tehnică şi 45 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie, 46 de oameni, inclusiv 11 copii au fost evacuaţi de salvatori, preîntâmpinând o tragedie. În urma surpării blocului de locuit nu au fost raportate victime.

Patruzeci şi cinci de oameni au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului „Mihai Eminescu” din oraşul Otaci. Situaţia este monitorizată de IGSU.


Foto: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green