DSC_3063

Lecții de instruire privind bazele securității vieții pentru 100 de copii dintr-o tabără de odihnă din Bălți

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au desfăşurat lecții de instruire pentru copii privind bazele securității vieții. Evenimentul a fost organizat într-o tabără de odihnă pentru copii din localitatea Sadovoe, municipiul Bălți.

Salvatorii au instruit 120 de copii, dar şi angajaţii taberei în domeniul respectării regulilor de securitate și comportamentul corect în caz de incendii. Mai mulţi, copii au făcut cunoștință cu echipamentul din dotare cu care pompierii efectuează misiuni reale. Specialiștii IGSU le-au organizat acțiuni interactive cu improvizarea stingerii incendiilor prin refularea apei din furtună.

Totodată, specialiştii IGSU au acordat o atenţie deosebită regulilor principale de comportament în preajma bazinelor acvatice pentru prevenire cazurilor de înec. Salvatorii au atenţionat minorii să fie foarte prudenţi în preajma bazinelor acvatice în perioada estivală, iar paramedicii SMURD au demonstrat metodele principale de acordare primului ajutor în caz de înec. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență acordă o atenție deosebită la pregătirea tinerii generații în domeniul reacționării corecte în situații excepționale.

Astfel de instruiri sunt desfășurate sistematic de IGSU în instituțiile de învățîmînt, dar şi taberele de odihnă din țară avînd drept scop promovarea siguranței și prevenirea riscurilor în rândul minorilor.

Foto: dse.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green