img_2713

Legea cu privire la ajutorul social va include activități de interes comunitar

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a prezentat, la sfârșitul săptămânii trecute, primarilor și structurilor teritoriale de asistență socială proiectul pentru modificarea și completarea Legii cu privire la ajutorul social, scopul de bază al documntului fiind reglementarea activităților de interes comunitar.

Activitățile de interes comunitar vor fi prestate de către beneficiarii de ajutor social, apți de muncă și care nu sunt angajați în câmpul muncii. Rolul de bază pentru planificarea, organizarea și monitorizarea activităților de interes comunitar vor fi atribuite primarului.

Beneficiarii de ajutor social își vor exprima consimțământul de a presta activități de interes comunitar în cererea de solicitare a ajutorului social.

Activitățile de interes comunitar vor fi organizate în dependență de profilul beneficiarului: studii, abilități profesionale etc.

Foto: mmpsf.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green