0a67e0db-adcf-4c67-9105-3217f942fcaa

Liberalii contraatacă! PL anunță lansarea campaniei de colectare a semnăturilor pentru demiterea președintelui Igor Dodon – (VIDEO)

Partidul Liberal a lansat o campanie de colectare a semnăturilor pentru demiterea președintelui Igor Dodon prin referendum, anunțul fiind făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către liderul formațiunii Mihai Ghimpu.

Motivul pentru care liberalii au decis să inițieze campania, potrivit lui Ghimpu, este sfidarea, în mod constant, a Constituției Republicii Moldova de către șeful statului, în condițiile în care acesta a primit anterior mai multe avertizări.

„În ianuarie noi am înregistrat un proiect de hotărâre pentru suspendarea președintelui si organizarea unui referendum. Nu avem suficiente semnături ca acest proiect să fie înregistrat în Parlament. Colegii încă nu au semnat, considerând că mai sunt necesare argumente. Dar nici președintele nu a devenit mai loial față de Constituție după avertismentul pe care i l-am înaintat. Acesta continuă să facă declarații anticonstituționale, care ne impune să inițiem procedura de demitere cu ajutorul cetățenilor. Președintele poate fi demis prin referendum”, a declarat președintele PL.

Mihai Ghimpu a precizat că, pentru inițierea unui referendum, sunt necesare 200 de mii de semnături.

nb

Precizăm că acum o săptămână, a fost lansată campania de colectare a semnăturilor pentru revcarea din funcție prin referendum a primarului Dorin Chirtoacă. Din numărul total de peste 60 de mii de semnături, grupul de inițiativă, format preponderent din membri ai PSRM, au colectat aproximativ 30 de mii.

Foto/Video: privesc.eu

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green