IT-Services-to-increase-prductivity

Lista activităților ce vor putea fi desfășurate în cadrul parcurilor pentru tehnologia informației va fi extinsă

Lista activităților care vor putea fi desfășurate în cadrul parcurilor pentru tehnologia informației va fi extinsă din contul activităților de cercetare și inovare. Parlamentul a modificat Legea cu privire la parcurile pentru tehnologia informației și a votat-o în lectură finală.

Noile activități care vor putea fi desfășurate în parcurile TI se referă la instruirea în domeniul calculatoarelor, servicii de cercetare și dezvoltare experimentală în calculatoare și științe informatice, nanotehnologie, inginerie și tehnologie, matematică și fizică, biotehnologie și nanobiotehnologie, fabricarea componentelor electronice, servicii de obținere a filmelor de animație și de design specializat, bazate pe utilizarea echipamentelor de calcul specializate de înaltă performanță.

Potrivit autorilor proiectului, implementarea acestor noi activități poate contribui substanțial la dezvoltarea sectorului inovativ în Republica Moldova. Totodată, parcurile din industria tehnologiei informației vor oferi un mediu atractiv pentru activitățile de instruire, cercetare și dezvoltare bazate pe TIC, crearea produselor inovative în domeniul calculatoarelor, ingineriei, biotehnologiei, nanotehnologiei, precum și pentru o serie de activități economice de producere  în care țara noastră are deja un potențial demonstrat (componente electronice, animație și design digital).

În prezent, în Republica Moldova activează circa 400 de companii în domeniul tehnologiei informației, unde sunt angajați circa 10.000 de persoane. Angajatorii vorbesc despre insuficiența acută a specialiștilor calificați, estimată la circa 1.000 de persoane pe an.

Foto: itventures.com.au

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green