hj

Locuitorii raionului Rîșcani se pot bucura, începând cu această săptămână, de beneficiile ghișeului unic

Începând cu această săptămână, locuitorii raionului Rîșcani vor beneficia de servicii publice la un singur ghișeu. Acest fapt se datorează deschiderii Centrului Multifuncțional Rîșcani al Agenției Servicii Publice. 

Potrivit directorului ASP, Sergiu Railean, instituția pe care o conduce va eficientiza în continuare procesele de prestare a serviciilor publice pentru binele cetățenilor și angajaților. „Cu câteva luni în urmă am început un proces de reinginerie a proceselor în cadrul Agenției, de optimizare a documentelor și serviciilor. Chiar acum avem la promulgare la președinte Legea 273 care prevede că la perfectarea pașaportului nu o să cerem grupa sangvină, nici certificate de stare civilă”, a precizat Sergiu Railean.

Centrul Multifuncțional Râșcani se află pe strada Ștefan cel Mare și Sfânt nr.1. Anterior, clădirea a fost în gestiunea Serviciului Stării Civile. Edificiul a fost restaurat și transformat într-un oficiu modern.

La 14 ghișee cetățenii vor putea solicita peste 1.000 de servicii publice. Printre acestea se numără servicii de documentare şi evidenţă a populaţiei, înregistrare şi licenţiere a unităţilor de drept, înmatricularea transportului, preschimbarea permisului de conducere, înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora. Spre deosebire ce celelalte centre multifuncționale, în oficiul de la Rîșcani este și o sală pentru înregistrarea festivă a căsătoriilor.

Foto: asp.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green