11

Lotul cu echipamente de protecție a ajuns în Republica Moldova

Aseară, 19 aprilie, a aterizat avionul din China, care a transportat lotul de echipamente de protecție individuală – 196 mii de ecrane de protecție (viziere), 100.500 mii respiratoare, inclusiv 80 mii de teste,  achiziționate din sursele fondului de asigurări obligatorii de asistență medicală.

Testele conțin: 80 mii kituri de amplificare, 80 mii kituri de extracție și 50 mii kituri pentru prelevarea probelor de la  pacienți. Destinatarul final al acestora este Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Testele vor fi utilizate în cadrul laboratoarelor ANSP, din Chișinău, Bălți și Cahul.

Totodată, în lotul de produse livrate se mai conțin și bunuri donate, coordonate cu MSMPS, prin prisma necesităților sistemului medical. Respectiv, Orange Moldova livrează, conform necesităților, 15 mii mănuși de protecție, 15 mii respiratoare, 15 mii costume cu nivel înalt de protecție, 15 mii încălțăminte de protecție și 2000 de viziere.

Toate bunurile sunt deja livrate instituțiilor medicale spitalicești cu componenta de terapie intensivă și personalului asistenței medicale primare.

De asemenea, un lot de echipamente este oferit de MoldRetail Group. Acesta conține 15 mii de respiratoare.

UNICEF Moldova a oferit ochelari de protecție, măști, respiratoare, termometre noncontact cu infraroșu.

Un lot de mănuși de protecție este oferit de către comunitatea evreiască.  La fel, mai mulți agenți economici și persoane fizice s-au implicat în donarea echipamentelor de protecție pentru instituțiilor medicale din capitală și raioane.

Conform evaluării necesităților, toate echipamentele vor fi distribuite către toate instituțiile medicale municipale, raionale, asistența medicală primară, etc.

Informăm că, săptămâna aceasta va ajunge un alt un lot de ajutor umanitar cu echipamente de protecție din partea Republicii Turcia.

foto: telegraph.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green