img (1)

Lucrările de amenajare a teritoriului din preajma havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor” sunt realizate în volum de 80 la sută

Lucrările de amenajare a teritoriului din preajma havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica sunt realizate în volum de 80%, anunță Primăria Chişinău.

În prezent sunt organizate lucrări de pavare a teritoriului din adiacentul fântânii arteziene, precum și lucrări referitor la instalarea terenului de joacă pentru copii, prevăzut în nemijlocita apropiere a obiectivului. Totodată, de săptămâna viitoare va începe amenajarea gazonului și a spațiilor verzi.

Referitor la evoluția lucrărilor de edificare a fântânii arteziene, precizăm că a fost amenajată fundația obiectivului, precum și placarea cu marmură a suprafeței havuzului. De asemenea, au fost conectate rețelele de electricitate și de apă și instalat iluminatul nocturn.

Proiectul de reamenajare a zonei aferente fântânii arteziene prevede instalarea mobilierului urban, reconstrucția zonelor verzi din preajmă și a terenului adiacent, renovarea căilor de acces spre havuz, precum și infrastructură specială pentru căruțuri și persoane care se deplasează în scaun rulant.

Amintim că havuzul din Parcul „Valea Trandafirilor” va deveni unul pietonal. Conform proiectului elaborat, oamenii se vor putea plimba/distra printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ.

Lucrările de reconstrucție a fântânii arteziene din Parcul „Valea Trandafirilor” urmează a fi finalizate pe parcursul lunii curente. Costul proiectului este de 3,6 mil. lei, surse alocate din bugetul municipal.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green