hj

Luka Modric – câștigătorul Balonului de Aur 2018

Luka Modric în vârstă de 33 de ani este câştigătorul Balonului de Aur în acest an. Trofeul i-a fost înmânat mijlocaşul legitimat la Real Madrid luni seara, în cadrul galei de la Grand Palais din Paris. Croatul Luka Modric, francezii Antoine Griezmann, Kylian Mbappe şi Raphael Varane erau principalii favoriţi la câştigarea titlului. 

Modric a pus, astfel, capăt „hegemoniei” impuse de Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, care în ultimii zece ani au obţinut câte cinci trofee în ancheta France Football, record all-time în istoria fotbalului.

„Sunt fericit, mândru şi onorat. E greu de descris acest moment. Le mulţumesc celor care m-au ajutat să ajung aici. În primul rând vreau să le mulţumesc colegilor, antrenorilor şi tuturor celor de la Real Madrid. Desigur şi celor de la echipa naţională, dar şi familiei mele, care mă ajută să fiu un om împlinit. Visul meu a fost să joc pentru o echipă mare şi să câştig trofee. Din copilărie visam la Balonul de Aur şi sunt de-a dreptul mândru să ridic acum acest trofeu”, a spus Modric, după ce a primit trofeul, devenind primul jucător din Croația care a câștigat acest premiu.

În acest an, Modric a ajuns cu naționala Croației până în finala Campionatului Mondial din Rusia. În ultimul act al competiției, Franţa s-a impus cu scorul 4:2. În postura de jucător al lui Real Madrid, mijlocaşul a cucerit trofeul UEFA Champions League în urma finalei cu Liverpool de la Kiev, scor 3:1. A fost al patrulea trofeu UCL pe care Modric l-a câştigat. În ultimii cinci ani, Real s-a impus de patru ori în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi.

Iată cum arată Top 10 în ancheta France Football:

Locul 10 – Harry Kane
Locul 9 – Kevin de Bruyne
Locul 8 – Eden Hazard
Locul 7 – Raphael Varane
Locul 6 – Mohamed Salah
Locul 5 – Lionel Messi
Locul 4 – Kylian Mbappe
Locul 3 – Antoine Griezmann
Locul 2 – Cristiano Ronaldo
Locul 1 – Luka Modric

Foto: Real Madrid F.C. via Twitter

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green